Met een uitgedunde selectie trok Hedel 4 op de vroege zondagochtend richting Wadenoijen. Terwijl het halve dorp nog op één varkensoor lag, werden de korrels van het kunstgrasveld al om 10:00 opgevreten. Sterker nog, iets voor tien. Het maakte ook niet uit, de soep bleek nog in de ogen te zitten bij het redelijk fris-ogende rebellenteam van Hedel.

Al vanaf het startsignaal werd duidelijk dat het vooral Wadenoijen was, dat scherper en vernuftiger met het balbezit omging. Hedel probeerde grip te krijgen op de Roadrunner van de opponent, die op linksbuiten gepositioneerd was voor deze speciale aangelegenheid. De diepe ballen bleken goed te vallen en al (te) vroeg vielen de eerste twee tegendoelpunten. Hierna wist Hedel zich enigszins te herpakken, maar kon niet voorkomen dat ook de derde tegentreffer viel. Enkele wijzigingen in de achterhoede zorgden dat een kwartier voor rust, de groen-zwarte elkaar beter wisten te vinden. De snelheid in de voorhoede werd beter benut en plots was daar de 3-1 via d'n mossel. De rolverdeling draaide om en Hedel rook bloed. Via een halve voorzet/schot, die 30 maaiende benen voorbij ging, rolde een bal van Kevin zowaar via de binnenkant paal in het netje. Een mooi, bekeken schot van dendwaal eindigde vervolgens op de lat. De gelijkmaker was verdiend geweest, maar nog niet gegund.

De thee in de rust werd opgediend met een slaapmiddel, zo leek het. In plaats van doorpakken, liep Hedel in het begin van de tweede helft te ver teruguit. Daar wist de voorhoede van Wadenoijen wel raad mee, want in rap tempo vielen de doelpunten aan de verkeerde kant van het veld. Toen de teller op 6-2 stond en het plexiglas van de dugout groen aanliep van de bierscheten, vonden de heren in het veld het mooi geweest. Tijd voor een omslagpunt! Als de werking van een rode lap voor een stier wisten mart, mossel en nog eens mart het net te vinden. En dat binnen vijf minuten tijd, wat een comeback! De klok werd uiteindelijk de grootste vijand want de verdiende gelijkmaker bleef helaas uit. De getoonde veerkracht van Hedel 4 liet zien dat hier meer in had gezeten. 36 jaar Flux graag op een zondag plannen met een latere aanvangstijd.. Dat is mijn uitspraak en daar mogen jullie het mee doen; aldus de razende reporter.